La tasca social, una eina útil que parla molt fort de la nostra fe

Daniel Banyuls
Daniel Banyuls

El 18 de setembre va tenir lloc la I Jornada “Responsabilitat Social” a Barcelona, organitzada per Diaconia Catalana i pel Comitè Evangèlic per a la Immigració, departaments de l’Àrea Social del CEC.

Daniel Banyuls (*), moderador de la primera ponència, respon les nostres preguntes:

Com valores la I Jornada “Responsabilitat Social de l’Església”, celebrada el passat 18 de setembre?

Necessària i útil. Sempre cal recordar-nos la conveniència de reforçar el nostre testimoniatge i ens convé escoltar noves idees i experiències per aprendre dels que hi treballen de forma més dedicada.


Quines són les conclusions de la ponència “Responsabilitat Social de l’Església”?

Els dos ponents van exposar per un cantó la necessitat de dur a terme la nostra tasca social amb programació, acompanyament, temps i diàleg. Per altra banda, tot i que les activitats assistencials són molt importants ens cal pensar en tasques més preventives i educatives -pensant a llarg termini- i sense oblidar la denúncia de la injustícia i les desigualtats del nostre món.


Alguna apreciació o aportació personal en relació a la responsabilitat social de l’Església?

La tasca social és, sens dubte, una eina útil que parla molt fort de la nostra fe i convé que no perdem l’oportunitat d’emprar-la bé. Hem d’estimar-la i fer un esforç tots plegats a l’entorn de la formació dels nostres voluntaris -que són potser el nostre millor tresor- i implementar amb ells cada cop una millor professionalització.

Daniel Banyuls
Nascut a Barcelona al 1969, casat amb Ester i pare de dues filles, Aida i Laia.
Va obtenir el títol de Batxiller en Teologia per l’IBSTE i la Diplomatura en Teologia al Seminari Teològic Baptista d’Espanya (STBE).
En l’àmbit ministerial, va servir, juntament amb la seva família, com a missioner i director de Projectes Socials a Guinea Equatorial, de 1996 a 2003. És pastor de l’Església Evangèlica Baptista de Cerdanyola des de l’any 2003.
També té responsabilitats com a Director del Ministeri d’Obra Social de la Unió Evangèlica Baptista d’Espanya (UEBE), Director de la Fundación ÁBSIDE i Vicepresident del Col·legi Pastoral de la UEBE.
De 2006 a 2008 va ser el responsable de Diaconia Catalana, Departament de l’Àrea Social del CEC.

CEC – 23.09.10

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats