I Jornada “Responsabilitat Social de l’Església”, 18.09.10

Diaconia Catalana i el Comitè Evangèlic per a la Immigració conviden les esglésies i entitats socials evangèliques a participar en la I Jornada “Responsabilitat Social de l’Església” que se celebrarà a Barcelona, el dissabte 18 de setembre, de 10 a 14 h. a l’Església Evangèlica d’Hostafrancs (Rector Triadó 30).

Les dues ponències versaran sobre “La Responsabilitat Social de l’Església” i sobre “El Futur de les Esglésies Ètniques”, respectivament. Durant l’acte, es lliuraran les subvencions de Cultura i de Diaconia Catalana a projectes presentats per les esglésies i per les entitats. També es lliuraran les beques per a estudis superior de teologia cursats fora de Catalunya i les beques que el CEC atorga a persones que cursen estudis bíblics i teològics en centres de formació evangèlics amb seu social a Catalunya. Programa de la Jornada >>>

Aportació Protestant ha contactat amb Josep Lluís Suárez, responsable de l’Àrea Social del CEC, i li ha plantejat algunes qüestions en relació a l’activitat del 18 de setembre.

Com valora el tema de la Jornada organitzada pel CEC?
És una evidència que, en el món actual, una església sense rellevància social té molt poc futur i proclama un evangeli molt limitat i pobre. Considero que cal abordar el tema escollit ja que és necessari i indispensable per a la nostra vida de testimoniatge en el món avui. Les reflexions de la Jornada, així com els col·loquis, poden ser motiu de gran enriquiment per al poble evangèlic a Catalunya.

Què ens pot dir de la reflexió sobre les esglésies ètniques?
L’arribada de creients d’altres llocs del món a casa nostra ens desafia a acollir-los, però la nostra missió implicarà també ajudar-los a una integració que exigirà esforços per ambdues parts, de manera que en el futur arribem a ser una església rica en diversitat d’expressions de fe. Sense aquest diàleg amb les noves esglésies i creients vinguts d’arreu aquesta realitat serà impossible.

Quin opinió tens dels ponents de la jornada?
Considero molt encertada la participació paritària entre homes i dones, així com que part dels ponents siguin creients que han vingut d’altres països. Aquesta inclusió, no només indica que els reconeixem, sinó que alhora volem aprendre junts des de mirades diverses allò que el Senyor vol per al futur de les nostres esglésies.

Josep Lluís Suárez es pastor de l’Església Menonita de Barcelona, membre del Secretariat i del Plenari del CEC i Responsable de l’Àrea Social. L’any 2009 va rebre el I Premio de Diaconía,  en reconeixement a la seva trajectòria i ministeri en el camp social.

CEC – 09.09.10

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats