TPS: Moltes Iniciatives i Pocs Diners

Aquest és el principal resum que es pot extreure del plenari que les entitats que treballen a l’àmbit penitenciari (Taula de Participació Social) vàrem celebrar juntament amb els representants del Departament de Justícia de la Generalitat, dels Centres Penitenciaris i també d’alguns ajuntaments el passat dia 6 de juliol.

L’acte va ser presidit per Albert Batlle, Secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil que va parlar dels reptes que l’actual moment de crisi econòmica suposa pel nostre sistema de règim penitenciari i, de forma especial, per a les entitats que  treballen en la reinserció personal i social dels interns. Dins d’aquest clima es preveuen dificultats econòmiques que suposaran retalls pressupostaris i la més que provable desaparició d’algunes entitats.

L’aposta és, però, seguir incidint en aquest model, reinventar-nos per avançar. Per aquest motiu es va aprofitar l’ocasió per presentar la tasca que s’ha dut a terme durant aquests mesos per part dels representants de l’Administració i els de les Entitats. Entre ells figura el Consell Evangèlic de Catalunya de la mà d’en Samuel Aran i Pou, Coordinador del Ministeri Evangèlic a Presons.

Aquesta tasca s’emmarca en dos grups de treball. El primer afronta el desenvolupament d’un full de ruta que serveixi de marc de qualitat pels serveis socials penitenciaris. El segon treballa en el seguiment de les Taules de Participació Social de segon nivell que s’han constituït als diferents Centres Penitenciaris i en les que participa el Consell Evangèlic com a representant de les Entitats als Centres: Joves, Quatre Camins i Lledoners

CEC – 15.07.10

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats