Entrevista amb la Directora General d’Afers Religiosos

Montserrat Coll

Montserrat Coll

En el decurs d’aquesta setmana, el 29 de juny, el Secretari General del CEC s’ha entrevistat amb la Directora General d’Afers Religiosos, Montserrat Coll, en una reunió calendaritzada des de fa temps.

En la trobada, el Secretari General li va presentar la iniciativa i proposta de Normalització Religiosa per promoure d’un Pacte per a la Diversitat i Pluralitat Religiosa a Catalunya. Cal recordar que aquesta proposta de Pacte va ser una iniciativa que el CEC va presentar en el decurs del I Congrés Protestant de Catalunya, celebrat al 1997 a la ciutat de Barcelona amb el lema “Els evangèlics a l’Església del segle XXI”.

Entre altres diversos temes, li va manifestar la seva preocupació per l’expulsió de la nostra germana Sara Domene, membre d’una església evangèlica de Sant Boi de Llobregat, per part de l’actual govern marroquí. Li va demanar que traslladés al Vicepresident del Govern de la Generalitat la petició que l’Executiu faci les gestions necessàries perquè aquesta situació no es torni a produir. També es va acordar que el Secretari General del CEC s’entrevistarà amb el Vicepresident, Josep Lluís Carod-Rovira per tractar aquests assumptes, entre altres.

Finalment es va tornar a posar sobre la taula, per part del Secretari del CEC, la necessitat de concretar el Centre de Documentació Protestant de Catalunya, iniciativa que, com segurament es recordarà, fa prop de 25 anys va ser plantejada i que tant l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona com la mateixa Generalitat han mostrat interès per desbloquejar de manera que el projecte sigui una realitat al més aviat possible.

CEC – 01.07.10

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats