Qui és Jesús?

<Fidel Caralt>

Mateu 8:27 

 I la gent comentava amb admiració: “Quina mena d’home deu ser aquest, que fins i tot els vents i el mar l’obeeixen?”

Els deixebles de Jesús van experimentar un dels moments més angoixosos de la seva vida, enmig d’una tempesta al mar, en una petita barca de pesca. Pensaven que anaven a morir. Jesús, inexplicablement estava dormint a popa, com si allò no anés amb Ell. Desesperats, perquè no podien fer-se amb el control del vaixell, el van despertar i li van pregar que fes quelcom per salvar-los.
Jesús, amb una calma esbalaïdora, donà una ordre amb la seva veu, i el vent i el mar, de sobte, es van calmar. Els dotze es van quedar bocabadats i van dir-se els uns als altres:  “Quina mena d’home deu ser aquest, que fins i tot els vents i el mar l’obeeixen?”

Aquesta és la pregunta: Qui és Jesús?

Qui és aquell que va guarir les malalties de debò?
Qui és aquell que va alliberar els endimoniats?
Qui és aquell que va caminar sobre les aigües, que va multiplicar els pans i els peixos, que va ressuscitar els morts?
Qui és aquell que va parlar i ensenyar amb una autoritat que cap home no tenia?

El seu naixement, el seu ministeri, la seva mort i resurrecció van ser sobrenaturals, i clarament demostren que Jesús va ser més que un profeta, més que un religiós, més que un superhome.

Alguns han pensat que Jesús va ser un desequilibrat, però no he sentit parlar d’un home desequilibrat que hagi tingut una perfecta coherència entre el que deia i el que feia. Una coherència que, en el cas de Jesús, el va portar a morir a la creu per tots nosaltres.

Jesús també va preguntar una vegada els seus deixebles:  “I vosaltres, qui dieu que sóc jo?” La resposta de Pere va venir del cel:  “Tu ets el Crist, el Fill del Déu Vivent”.  Un jueu no hagués dit mai aquestes paraules. En elles trobem dues qüestions fonamentals: d’on venia i qui era Jesús.

Per una banda, tenim la paraula “el Crist” o el Messies, que era l’ungit de Déu, l’enviat per acomplir una missió, per salvar la humanitat.  Jesús mateix va dir: Jo he vingut de Déu. Ell es va fer home i va ser Salvador i sacrifici de salvació.

Per altra banda, trobem la frase: “Fill de Déu”. Va haver-hi un moment que volien llençar-li pedres per considerar que dir que era Fill de Déu era igualar-se a Déu.

Altres van dir també: Qui pot perdonar pecats sinó Déu? I és que Jesús era Déu. Déu es va fer home en la persona del Fill, per apropar-se a les seves criatures, identificar-se amb elles i ser camí de salvació.

“Perquè coneixeu prou bé la gràcia del nostre Senyor Jesucrist: Ell, essent ric, es va fer pobre per vosaltres a fi que us enriquíssiu amb la seva pobresa”.
 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats