ES PRESENTA “L’ESGLÉSIA I LA SOCIETAT DES D’UNA PERSPECTIVA PROTESTANT”

 

Dimarts 19 de maig al vespre, el Departament de Cultura va organitzar l’acte de presentació del llibre “L’església i la societat des d’una perspectiva protestant”, primer volum de la col·lecció ACTUALITAT.

 

Per a fer-ho, va comptar amb la presència del Secretari General del CEC, Guillem Correa, i la participació dels tres autors del llibre, els quals van reflexionar sobre els canvis que, en els seus àmbits d’estudi, s’han produït en el darrer any.

 

Primer de tot, va prendre la paraula Joan-David Grimà, autor de l’article “Noves tecnologies de la informació; el cristià i l’església”. En les seves paraules, va destacar la importància de l’accés a les NTI i els canvis que ha provocat en la nostra societat. Com a cristians –va advertir- cal ser molt conscients de l’ús que en fem d’aquesta nova eina, donat que podem caure en l’error de promoure un cristianisme virtual basat en emocions. Si bé les NTI poden ajudar-nos en la missió de l’Església, no poden substituir l’església local.

 

François-Jean Martin, autor de l’article “Ètica bíblica sobre l’ecologia”, no va poder ser present a l’acte –resideix a França- però va fer arribar un text amb el títol “Terra en venda”. En ell presentava la qüestió de la propietat de la Terra com el fet més important a destacar en el camp de l’ecologia en els darrers mesos. La crisi alimentària i financera ha transformat les terres agrícoles en un nou actiu estratègic; els camperols, per tant, perden la partida davant la força de les grans multinacionals i la deforestació, l’erosió del sòl i l’escassesa d’aigua avancen al planeta. L’Església –va indicar- ha de respondre protegint el dèbil i afavorint els moviments de solidaritat.

 

La tercera participació va estar a càrrec de Marc Correa, autor de l’article “Globalització: una aproximació econòmica, bíblica i teològica de la tradició protestant”. La crisi econòmica –va dir- és, sens dubte, el fet que ha marcat l’economia en els darrers mesos. Davant d’aquesta nova realitat, va reflexionar sobre el paper que l’Església ha tingut abans de la crisi i en aquests mesos. Ha contribuït l’Església a reduir –o amortir- la disbauxa econòmica que existia fa un parell d’anys? Ha denunciat les actuacions que promovien un desequilibri econòmic i social? Més encara, com ha abordat aquesta nova situació? En clau de reflexió, va plantejar que, potser, és moment que l’economia i les seves conseqüències siguin presents en els púlpits de les nostres comunitats.

 

La nota musical va estar a càrrec de la pianista Anna Cortès, acompanyada al violí per Elisabet Bataller, que van donar pas a la presentació, per part del Secretari General del CEC, del document “Promoure la nostra cultura, recolzar la nostra gent”.

 

CEC – 28/05/09

Fotos: AGDE – CEC

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats