SEGUEIXEN LES EXPULSIONS DE CRISTIANS

Des del passat 7 de març ja son més de 90 cristians, gairebé la totalitat evangèlics,  els expulsats del Marroc. El delicte de què se’ls acusa, recollit al codi penal, és el de proselitisme religiós; més ben dit, no ocultar la seva condició de cristians.

L’última víctima de la intransigència marroquí ha estat la guatemalenca Sílvia Cordón. Evangèlica, resident legal a Marroc des de 1997 i professora d’espanyol des del 2003. La policia la va visitar el 5 de maig rebent la informació que havia de marxar del país en 15 dies. Tanmateix, al cap de dos dies la van portar fins la frontera espanyola per expulsar-la.

Unes dificultats de tràmit, la seva negativa a entrar a Espanya, van fer que la policia espanyola no permetés l’expulsió via el nostre estat. Finalment, el diumenge 16 de maig, Sílvia va ser conduïda a un avió que la va portar de retorn a Guatemala.

Aquesta sèrie d’expulsions -sense temps d’arreglar temes personals, sense dret a la defensa davant un tribunal, sense cap tipus de documentació ni tan sols proves de que allò de què s’acusa és veritat- són un exemple de la situació dels cristians i, és bo recordar-ho, de les dificultats que les democràcies europees tenen per abordar aquestes qüestions.

Font: El País, 11 i 13.05.10
CEC – 20.05.10

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats