Quin és el teu fonament?

<<Fidel Caralt>>

Segons el filòsof català Josep Ferrater i Mora,  hi ha  quatre constants visibles a la societat catalana. Potser d’aquestes quatre, la que ha tingut més transcendència i la més coneguda és la del “seny català”. Aquesta expressió denota sentit comú, prudència, cordura.

Precisament, Jesús la fa servir per definir tothom qui escolta les seves paraules i les posa en pràctica. Va dir que algú que viu així és una persona assenyada.

Ja el llibre dels Proverbis diu que reconèixer Déu i confiar en Ell és el principi de la saviesa. Jesús, en aquest cas, utilitza una metàfora per parlar-nos de la importància d’escoltar i creure en les seves paraules.

Ens parla de dos homes que van construir la seva casa. Sembla que els dos la van construir en el mateix terreny. Una vegada construïdes, les dues  semblaven iguals. Aparentment no hi havia cap diferència, (tot i  que una havia trigat molt més temps per fer-la que l’altra, i que una tenia la roca com a fonament i l’altra no).

Un seguit de factors van evidenciar que eren diferents: les inclemències del temps, les tempestes, els aiguats i els vents forts, els quals  posaren a prova la seva resistència.

La que no tenia fonaments va caure aviat i va ser destruïda, però la que va ser construïda sobre la roca, tot i que sofrir danys, va resistir i no va caure. És evident que l’home més assenyat va ser el que va dedicar molt més temps cavant per trobar la roca i edificar la seva casa en lloc segur.

Les paraules de Jesús son com la roca en què es pot edificar la nostra vida, perquè són eternes, perquè són veritat, perquè són seves. Qui confia en les paraules de Jesús i se n’apropia pot estar segur que afrontarà els problemes de la vida d’una manera diferent, amb pau, amb fermesa, amb esperança. No evitarà les desgracies, però les encararà amb determinació i humilitat.
 
Quantes persones quan deixen de tenir diners, o perden el seu treball de sempre, o es queden sense res, o pateixen la pèrdua d’un esser estimat, pensen que la vida ja no té sentit? Aquestes coses et fan pensar i preguntar-te: On és el fonament de la meva vida? I jo et pregunto: On és el fonament de la teva vida?

Hi ha persones que tenen prou força per resistir les inclemències d’aquest món i diuen que no necessiten confiar en Déu. Si és el teu cas, sento dir-te que la teva casa no resistirà l’últim dels obstacles: la mort i el judici final.

Les paraules de Jesús són vida i vida eterna. Qui creu en Ell és com si estigués sobre una roca, ferm davant de les tribulacions, confiat i esperançat davant de  la mort, expectant davant de  l’eternitat.      
           
Quin és el fonament de la teva vida?         

 

 

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats