MARROC SEGUEIX EXPULSANT CRISTIANS

Des del passat 7 de març ja son més de 90 cristians, gairebé la totalitat evangèlics,  els expulsats del país veí. El delicte de què se’ls acusa, recollit al codi penal del Marroc, és el de proselitisme religiós; més ben dit, no ocultar la seva condició de cristians.

L’última víctima de la intransigència marroquí ha estat la guatemalenca Silvia Cordón. Evangèlica, resident legal a Marroc des de 1997 i professora d’espanyol des del 2003. La policia la va visitar el 5 de maig rebent la informació que havia de marxar del país en 15 dies. Tanmateix al cap de dos dies la van portar fins la frontera espanyola per expulsar-la.

Unes dificultats de tràmit, el fet de que ella no volia entrar a Espanya, va fer que la policia espanyola no permetés l’expulsió via el nostre estat. Finalment, el diumenge 16 de maig, Silvia va ser conduïda a un avió que la va portar de retorn a Guatemala.

Aquesta sèrie d’expulsions -sense temps d’arreglar temes personals, sense dret a la defensa davant un tribunal, sense cap tipus de documentació ni tan sols proves de que allò de què s’acusa és veritat- són un exemple de la situació i, és bo recordar-ho, del les dificultats que les democràcies europees tenen per abordar en aquestes qüestions.

Font: El País, 11 i 13.05.10
CEC – 20.05.10

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats