El compromís cristià amb la immigració

<<Guillem Correa>>

Arran de la polèmica generada per la proposta de l’Ajuntament de Vic, la Plataforma d’Entitats Cristianes amb la Immigració, integrada majoritàriament per entitats d’inspiració catòlica i que compta amb presència d’entitats d’inspiració protestant, ha deixat palès el seu compromís amb la immigració, mitjançant una Declaració publicada el passat mes de febrer.

La Declaració és un text equilibrat on es valora la bona tasca que es fa des dels Ajuntaments en l’acollida i la integració social de la immigració, però on també es posa en qüestió “les posicions preses per responsables polítics o institucionals… massa sovint més orientats per interessos partidistes o electoralistes”. En la seva anàlisi lamenta que determinats mitjans de comunicació “no han estat a l’alçada” a l’hora de comentar els esdeveniments de l’Ajuntament de Vic.

Entre altres raons fonamenta la seva posició en dos principis: primer, en la necessitat que tenim d’enfortir la nostra cultura democràtica i jurídica. I, segon, en la necessitat de prendre decisions en funció dels principis morals.

Defensar la democràcia, l’estat de dret i prendre decisió en funció de valors, i no en funció d’enquestes electorals, és tota una declaració de principis. Si, a més a més, la raó d’aquesta declaració és per defensar els drets dels immigrants la declaració de principis se supera a ella mateixa per transformar-se en una lliçó per a propis i estranys.

En una societat, en la que massa sovint les notícies són males notícies i en la que quan apareixen als mitjans no acostumen a parlar.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats