PRESENTACIÓ DE ‘LO NOU TESTAMENT’ A TARRAGONA

El dijous 27 de març ens vam estrenar com a delegació a Tarragona del Consell Evangèlic de Catalunya amb un acte institucional. I quina millor presentació en societat que fer-ho de la mà de ‘Lo Nou Testament’.

Ho vàrem oferir com un esdeveniment, per una part, cultural; per aquest motiu agraírem al Regidor d’ensenyament del nostre ajuntament, Joan Sanahuja, la seva presència i paraules de salutació. I també ho vam presentar com un acte amb un cert caire religiós; d’aquí la presència de l’Arquebisbe de Tarragona, Dr. Jaume Pujol, el qual va senyalar que mentre més a prop estem d’aquell a qui proclama ‘Lo Nou Testament’, més a prop estarem els uns dels altres.

El Secretari General del CEC, Guillem Correa, va fer una sòbria singladura històrica del protestantisme al nostre país i de la seva contribució a la nostra societat.

El conferenciant i autor del pròleg a l’edició facsímil, el crític d’art Daniel Giralt-Miracle, a qui volem agrair la seva acadèmica dissertació, ens va endinsar en l’ambient en el qual va sorgir aquesta obra cabdal de les lletres catalanes, patrocinada per la Societat Bíblica de Londres, moguda per l’imperatiu evangèlic de portar la Paraula de Déu arreu del món. La va comparar històricament amb múltiples versions destacant-ne la seva singularitat i recordant la importància de poder accedir al text bíblic en llengua materna.

Tot l’acte es va desenvolupar en un marc únic: el Museu Bíblic de Tarragona. El director del museu, professor Andreu Muñoz, qui du a terme la recerca arqueològica del temple d’August en la part alta de la ciutat, ens va donar totes les facilitats habilitant la sala d’actes i oferint als assistents una visita a aquest museu tan singular.

Salvador Villar, delegat a Tarragona

CEC – 08/04/10

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats