Gràcies Miquel (Valbuena)

- Guillem Correa -

 

Hi ha gent que s’anticipa al seus temps. Un d’aquests homes és, sens dubte, Miquel/Miguel Valbuena. Home de ràdio per sobre de tot. La seva vocació era fer arribar l’Evangeli de Jesús al major nombre possible de persones i per aquesta raó trobà en la ràdio el mitjà més adient. Nascut a La Coruña l’any 1919 es va radicar a Barcelona des de l’any 1935. Temps difícils per a tothom però especialment per a un home de fe com ell. La seva voluntat de preparar-se com cal per servir Déu el portà a estudiar a Lausana (Suïssa) l’any 1950, davant la impossibilitat de fer-ho entre nosaltres.
La fortalesa de la dictadura franquista en aquells anys era inqüestionable. Era impossible pensar en poder instal·lar una emissora de ràdio evangèlica. Per aquesta raó, l’any 1954 es va traslladar a Tànger on començà les emissions de l’emissora “La Veu de Tànger”. La seva vocació de servei el va dur un temps més tard, concretament l’any 1968, a emetre programes evangèlics en català. Era el primer cop que es feia i va ser molt valorat pels creients d’arreu.
Amb el temps va tornar a Barcelona i va dedicar la seva vida a emetre des de França gràcies a la coneguda emissora Radio Montecarlo. La seva vocació radiofònica la va mantenir fins els seus 70 anys després d’haver-hi dedicat 35 anys.
A banda del seu ministeri radiofònic, va fer moltes altres tasques en la seva vocació de servei a l’Evangeli.
El 3 d’abril d’enguany ha passat a la presència de Senyor.
Homes com ell van edificar la història d’una església amenaçada que va saber superar la seva pròpia por i es va arriscar per donar testimoni de Jesús en uns temps més difícils que els actuals.

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats