MARROC EXPULSA 26 CRISTIANS

 

Sense judici previ. Aquest és el procediment que Marroc ha utilitzat per a expulsar 26 cristians acusats de proselitisme. A més, altres 27 persones van ser detingudes. La majoria dels expulsats són evangèlics anglosaxons, però entre ells també hi figura un matrimoni veneçolà, una pastora coreana, un sacerdot franciscà i un laic d’origen africà.

De fet, en aquestes darreres setmanes han estat prop de 70 les persones expulsades del país acusades de ‘propagar el credo evangelista destinat a sacsejar la fe dels musulmans’ segons indica un comunicat emès pel Ministeri de l’Interior del país veí.

Curiosament aquestes accions han coincidit amb la celebració de la cimera bilateral de Granada on les autoritats de la UE han sol·licitat a Marroc un major respecte pels drets humans.

Diverses són les entitats i organismes que han mostrat el seu rebuig davant la situació creada. Entre ells destaquem la carta que, en representació de totes les esglésies evangèliques espanyoles, la FEREDE ha adreçat al Ministre d’Assumptes Exteriors i Cooperació, Miguel Ángel Moratinos, denunciant les expulsions produïdes i les raons de fons que les han motivat –aspecte que preocupa especialment a la FEREDE.

La carta s’acompanya de quatre peticions que insten el govern espanyol a traslladar al govern del Marroc la denúncia dels fets produïts, exigir el respecte als drets humans i l’anul·lació dels processos d’expulsió, i demanar garanties en quant a que fets d’aquesta naturalesa no es tornin a produir.

 

CEC – 25/03/10

 

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats