DISTRIBUCIÓ DE L’AJUDA HUMANITÀRIA A HAITÍ

 

La PESE (Plataforma Evangélica para Situaciones de Emergencia) informa de la distribució d’ajuda humanitària que s’està realitzant a Haití per a pal·liar els efectes del terratrèmol que va sacsejar la zona el passat 12 de gener.

Gràcies a una recaptació que ha superat amb escreix les previsions més optimistes, s’ha pogut adjudicar a l’Exèrcit de Salvació una quantitat al voltant dels 105.000 euros que ha estat utilitzada per a la distribució de 1,5 milions d’àpats, l’atenció a 20.000 persones a Port-au-Prince i el tractament mèdic diari a 250 persones. També l’entitat evangèlica Caravanas de Esperanza ha rebut una part dels donatius, mentre que el 10% del total recaptat s’està utilitzant per a l’edició i distribució de material bíblic entre els afectats.

Conseqüència de tot aquest esforç, arriben les primeres històries del dia a dia entre els refugiats i damnificats; experiències que ajuden a entendre l’abast de la catàstrofe.

Jean Robert Bernadin.

Aquest empleat de les Nacions Unides va veure com el terratrèmol s’emportava la vida de la seva esposa i la seva mare. Però lluny de deixar-se vèncer pel dolor i l’angoixa –i tot i no saber què li portarà el futur- va decidir mirar al seu voltant i ajudar els qui sofrien.

En aquest procés va contactar amb l’equip de logística de l’Exèrcit de Salvació convertint-se en un dels seus més fidels col·laboradors.

Jean Robert descriu el canvi a les seves circumstàncies sense mostrar un sentiment d’auto compassió o ira. Al contrari, explica com el voluntariat té un efecte terapèutic en ell i el seu bon caràcter, aptituds i capacitats de lideratge l’han convertit en una peça clau sobre el terreny.

 

Dora i Boaz

Dia rere dia, els equips de distribució fan la seva tasca d’entrega d’equips d’higiene i bidons d’aigua per a 3.200 famílies residents al campament de l’Exèrcit de Salvació. Enmig de la precarietat, de la tristor i del desconsol, dues nenes juguen i riuen plenes de vida.

Els seus noms, un misteri. Per tant, prenent com a inspiració les enganxines que duen a la roba, les anomenem Dora i Boaz. Tenen 6 i 3 anys, un passat tràgic i un futur incert, però per un moment fan oblidar la trista realitat que els envolta i mirar amb optimisme el demà.

 

La campanya de recaptació de fons continua oberta.

CEC – 25/03/10

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats