Com sortirem de la crisi?

- Guillem Correa -

Els directament implicats diuen que hi ha setmanes que és millor oblidar-les. Tal volta tinguin raó. Però el que no podem oblidar és la crisi econòmica en la que vivim. Segurament pot semblar fora de lloc parlar de com sortirem de la crisi en la que ens trobem, quan encara estem en l’ull de l’huracà i tenim dificultats per veure la llum del final del túnel. Però és precisament perquè ens trobem on ens trobem que ara és el moment de parlar del futur per tractar de condicionar el nostre present.

Per què ens hem d’ocupar de com sortirem de la crisi?

Les estadístiques diuen que en els anys de prosperitat econòmica els rics s’han fet més rics i els pobres més pobres, comparativament parlant. També diuen que els anys de prosperitat econòmica no han servit per reduir el percentatge de la població que podem qualificar com a pobre que a nivell de l’Estat Espanyol se situa per sobre del 20%.

I si aquest és el resultat dels anys de prosperitat econòmica fa por pensar què és el que passarà entre nosaltres durant aquests anys de crisi.

En el decurs de la Segona Jornada dels Plans d’Inclusió Social de la Taula del Tercer Sector entre d’altres preguntes es van fer la següent: podem fer alguna cosa per redreçar la situació esmentada?

Aquesta és una pregunta que, a més de ser pertinent pel Tercer Sector Social, és més que pertinent per a l’Església, per a les Esglésies. Clar que segurament nosaltres l’hem de reformular la pregunta de la següent manera: El nostre compromís amb Jesús ens permet defugir la nostra responsabilitat en aquest punt?

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats