EL CONSELL DE L’AUDIOVISUAL DE CATALUNYA I EL PLURALISME RELIGIÓS

 

Divendres, 5 de març de 2010, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va presentar el recull de les ponències del seminari Mitjans de Comunicació i Pluralisme Religiós, que va tenir lloc el 5 i 6 de març de 2009 a la Universitat Autònoma de Barcelona. Representant el Consell Evangèlic de Catalunya i el Grup de Treball Estable de Religions hi va assistir Guillem Correa, en qualitat de Secretari General i President, respectivament, dels esmentats organismes.

El document inclou les conclusions propositives del seminari i reflexiona sobre el pluralisme i el dret d’accés de les religions a l’espai audiovisual, destacant-lo com un element indispensable en les societats democràtiques.

 

El CAC estableix les següents línies d’actuació:

  • Elaboració d’un informe trimestral de pluralisme religiós.
  • Foment de l’autoregulació no pautada.
  • Treball per la protecció de la llibertat ideològica, religiosa i de culte dels ciutadans.
  • La llibertat religiosa i llibertat d’expressió com a dues peces clau del joc democràtic.
  • El rol essencial dels mitjans de comunicació públics en la promoció dels pluralismes i en la contenció i correcció dels estereotips.

 

El document es pot consultar en el següent enllaç.

 

CEC – 11/03/10

 

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats