CAMPANYA EN FAVOR DE LES PENSIONS ALS PASTORS JUBILATS

 

La Església Evangèlica Espanyola ha iniciat una campanya a la xarxa per reclamar al govern espanyol una pensió pels pastors protestants jubilats i les seves vídues.

 Aquesta és una reclamació que, des de diferents estaments -en especial des de FEREDE-, s’ha vingut plantejant als diferents executius del govern amb l’objectiu de regularitzar una situació històrica de greuge i discriminació envers la comunitat protestant.

 

L’origen de la petició està en la negativa del franquisme a reconèixer l’estatus professionals dels pastors protestants i, per tant, impedir la seva cotització a la Seguretat Social.

 

Davant d’aquesta situació, i transcorreguts ja més 30 anys des de la restauració de la democràcia, la Església Evangèlica Espanyola ha considerat que era un bon moment per a reclamar ‘que el govern d’Espanya resolgui d’una vegada i per sempre la situació d’aquests ciutadans i ciutadanes espanyoles que pateixen, a dia d’avui, les conseqüències d’un règim que va marginar i fins i tot criminalitzar les minories que no conformaven les seves creences, ni les seves pràctiques, a la religió oficial de l’estat durant el temps que va durar la dictadura franquista’.

 

Més informació, www.iee-es.org

 

CEC – 25/02/10

 

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats