La moda de tancar Esglésies Evangèliques

Guillem Correa -

Sembla que, darrerament, estigui de moda voler tancar Esglésies Protestants. Aquest fet no és d’ara. Malauradament ja fa uns anys que està present a la vida de la Comunitat Protestant. Esglésies Locals amb més de 15, 30, 45 ó més anys de vida entre nosaltres veuen perillar la seva existència per l’amenaça de tancament del seu lloc de culte.
Per a les Esglésies Cristianes el fet de poder reunir-se com a creients els diumenges per celebrar el Culte és un element fonamental. La fe cristiana va molt més enllà de la celebració cúltica, però també aquesta celebració forma part de la fe. Per aquesta raó, la defensa del dret de poder aplegar-se per celebrar el culte del diumenge esdevé un dret inalienable emparat pels Drets Humans, per la Constitució i per la Llei de Llibertat Religiosa, entre d’altres. 
No s’està parlant de Comunitats de Nouvinguts, que també tenen els mateixos drets -com no podria ser d’una altra manera-, sinó d’Esglésies que fa anys i anys que formen part del panorama social, urbà i religiós de les nostres ciutats.
Què ens està passant en aquest país? És que ens estem transformat en un país d’intolerants? Per què els poders públics tenen tanta por als intolerants?
Que ningú no s’enganyi pensant que aquest és un problema que només afecta els protestants. Quan la llavor de la intolerància fa forat acaba per afectar-nos a totes i a tots. 
Ja que no hem pogut evitar que la llavor de la intolerància creixi entre nosaltres, treballem per evitar que acabi sent el factor dominant.

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats