Biografia. Josep Monells i Mateu

 

 

Josep Monsells i Mateu

Josep Monsells i Mateu

És fill de Vilanova de Bellpuig, comarca d’Urgell, casat, amb set fills i 18 nets. Als 12 anys queda orfe de pare i als 14 anys passa a viure a Barcelona, on treballa amb un farmacèutic i també estudia. Allà ben aviat va conèixer l’Evangeli i s’integrà a l’Església del Ptge. Nogués (actualment al carrer Verdi), on ocupà diversos lideratges: estudi bíblic, treball entre els joves, Exploradors Juvenils, Joventut per a Crist, L’Hora de la Joventut, i ajuda  l’obra evangelística als barris del Verdum, Pubilla Cases, Sants i Raval i també col·laborant al programa “Sintonizando con Dios”.

L’any 1960 és detingut per la policia per distribuir fulletons davant el cinema Coliseum i aquella nit feren un registre a casa seva on tenia un dipòsit de literatura dels missioners Kregel, fundadors de la Llibreria Evangèlica.

Cridat al ministeri cristià, junt amb la seva esposa comença estudis al Seminari iniciat a l’Església del carrer Verdi. A més, part del temps el dedica a la consolidació de l’església de Sant Boi de Llobregat, on va exercir el pastorat, i la de Castelldefels, i estableix grups a Viladecans i Gavà. També inicia i dirigeix l’Escola Evangèlica de Barcelona, que va funcionar 20 anys.

L’any 1969 passa a Mèxic i als Estats Units on prepara per a l’Estat espanyol el Ministeri de Campus Crusade, actual Àgape, que comença a Barcelona el 1970. Ajuda a la constitució de l’Església del carrer Ganduxer, de la qual n’ha estat pastor, i que posteriorment es va traslladar al carrer d’Alegre de Dalt, a Barcelona, després a la ciutat de Sant Cugat i finalment a Valldoreix.

Ha tingut moltes altres activitats, ajudant obrers al ministeri i com a  Director Estatal d’Àgape i Director Regional del Sud d’Europa (Portugal, França, Itàlia i Grècia). Durant 4 anys fou President del Patronat de l’Hospital Evangèlic. Inicià la preparació del I Congrés Protestant de Catalunya, del qual en fou president.

Actualment, tot i jubilat, col·labora en diversos ministeris especialitzats, és president dels Síndics d’Àgape, és a dir dels representats legals de l’entitat,  i membre del Comitè de Directors de Campus Crusade d’Europa.

 

Noticias relacionadas:

...

  • Josep Perera i Garriga, President Honorari de l’Arxiu Gràfic i Documental Evangèlic (AGDE), va p ...

  • Els comentaris estan tancats