EL CEC AL 650 ANIVERSARI DE LA GENERALITAT

 

El dissabte 19 de desembre la Generalitat de Catalunya complia 650 anys. En aquell mateix dia de l’any 1359, la Cort General de Catalunya va aprovar la constitució de l’anomenada Diputació del General, antecedent històric de l’actual Generalitat de Catalunya.

 

Per celebrar aquesta efemèride es van convocar diversos actes especials, entre els qual destacava l’acte solemne al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, amb la presència de nombrosos convidats representant la societat civil catalana. En nom del Consell Evangèlic de Catalunya, hi va assistir el seu Secretari General, Guillem Correa.

 

L’acte va ser presidit per José Montilla, President de la Generalitat, qui en el seu parlament va esmentar la continuïtat històrica de l’institució, en el marc d’una cultura i una llengua mil·lenària. Per la seva part, el Vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va recordar els 128 presidents que han estat responsables de la institució en aquests anys.

 

En finalitzar l’acte, tots els assistents van poder gaudir d’un refrigeri.

 

CEC – 30/12/09

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats