APROPAR-SE A JESÚS

- Fidel Caralt -

 

Els publicans i els altres pecadors s’acostaven tots a Jesús per escoltar-lo. Els fariseus i els mestres de la Llei murmuraven i deien:
- Aquest home acull els pecadors i menja amb ells.
Lluc 15.1-2

 

Jesucrist estava amb homes i dones pecadores que s’havien apropat a ell perquè volien escoltar-lo. Però els religiosos d’aquell temps, veient això, deien: Aquest home acull els pecadors i menja amb ells. No podien entendre que un home just com Jesús estès a prop de gent que -segons ells- no mereixien res. 
 
Què diferent és Déu de nosaltres! Ja ho diu la seva paraula: els meus camins no són els vostres camins. Quantes barreres aixequem al nostre voltant quan els altres ens deceben, ens traeixen, s’equivoquen o, simplement, no estan a la nostra altura. De vegades som com els fariseus; sempre disposats a jutjar els altres i a pensar que som millors. 

En les paràboles de la moneda perduda, de l’ovella perduda i del fill que va marxar de casa, Jesús ens vol ensenyar com és el cor de Déu.
 
Sí, ell és just i de ben segur té moltes raons per jutjar-nos, fins i tot per condemnar-nos. Però, a mes de ser just, Déu és amor i misericòrdia. Ens estima amb un amor profund i etern. Perquè tot i que Déu rebutja el pecat, estima el pecador.

A la paràbola del fill que es va allunyar del Pare ho veiem ben clar. El Pare espera que el seu fill torni, va  a trobar-lo, l’abraça i el besa.  No hi ha rebuig, ni retrets, ni venjança. Per contra, hi ha comprensió, perdó i acceptació.
 
Quan el fill li demana perdó, el Pare sembla no fer-li cas i comença a donar instruccions per la gran festa, perquè el Pare ja l’ha perdonat. Hi ha alegria al cel quan un pecador se’n penedeix.

Aprenem dues lliçons: Si tu tornes al Senyor i et penedeixes dels teus pecats, tot i que no ho mereixes, Déu et perdona, t’accepta i et fa fill seu. No importa d’on siguis ni el que hagi estat la teva vida. De la mateixa manera que Déu ha entès la nostra misèria i ha tingut misericòrdia de nosaltres, així tenim que fer-ho amb els altres.

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats