EL MEP AL I CONGRÉS DE LA PASTORAL EVANGÈLICA

 

Els dies 27 i 28 de novembre es va celebrar a Madrid el 1er Congrés de la Pastoral Evangèlica Penitenciària, de caràcter nacional, que va aplegar a tots els col·laboradors i voluntaris dels consells territorials, que treballen en el marc dels centres penitenciaris, organitzat per la Conselleria d’Assistència Religiosa Evangèlica de FEREDE (ARE).

Aquest congrés ha estat el primer en el marc d’un plantejament que pretén establir un Congrés Penitenciari nacional de caràcter bianual.

El Consell Evangèlic de Catalunya va participar mitjançant el Ministeri Evangèlic a Presons, formant part de la comissió de treball per l’elaboració i preparació del Congrés, així com presentant un grup de 7 persones que van viatjar per assistir al Congrés, un Congrés que per altra banda va tenir una assistència de 137 persones, sense comptar aquelles que no es van matricular, però que si que van assistir.

El Congrés va comptar amb temps de lloança, així com devocionals que giraven al voltant de la tasca espiritual als centres penitenciaris. De la mateixa manera, un grup d’interns del Centre Penitenciari Madrid VII, van participar com a “Cor Gospel” amb un permís especial proporcionant un interessant i especial concert de música gospel, que va apropar el món interior i exterior, l’espiritualitat i la resocialització.

Les ponències es van subdividir en diferents apartats i es van donar des de diferents perspectives: la institucional, amb el director del Centre Penitenciari Madrid VII; la del voluntari, amb José Fernandez Tabares amb aspectes de formació i cursos de voluntariat penitenciari; i la pastoral, amb el col·laborador Perfecto de la Asunción, al voltant d’una pastoral més propera i humana vers els interns.

Carlos Moya

CEC – 03/12/09

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats