RECORD DEL CULTE DEL DIA DE LA REFORMA

Eren les 11 del matí del dissabte 31 d’octubre quan les càmeres del Canal 33 emetien en directe el Culte del Dia de la Reforma des de l’Església Evangèlica Baptista de Castellanau (Sabadell).

Més de dues-centes persones omplien l’església. Entre elles, alguns convidats especials representant l’Administració i altres confessions religioses, encapçalats pel Vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i l’Alcalde de Sabadell, Manuel Bustos.

Les notes de l’Introito musical donaven pas a les paraules de benvinguda de Guillem Correa, Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya –entitat que organitzava l’acte.

Les lectures bíbliques, a càrrec de Míriam Simarro, Mònica de la Flor i Raquel Pérez, la pregària que va elevar Marga Montfort i les lloances –dirigides pel Grup de Lloança de l’església que acollia el culte-, van conformar un temps d’adoració i gratitud a Déu.

També aquest any va ser present el cor Gospel.cat que, amb els seus càntics, van posar una nota de ritme i color. Dirigits per Johanán Marín i Noemí Pasquina, van interpretar Sant Esperit i Déu té el control.

L’explicació de la significació de l’acte, recordant alguns episodis dels moviment de Reforma de l’Església del segle XVI, i el cant congregacional, dirigit per Isabel M. Planes, van ser el preludi del temps de reflexió al voltant dels tres eixos de la Reforma -Només l’Escriptura, Només la Fe i Només la Gràcia- exposats per Benjamí López, Empar Montagut i Daniel Giralt-Miracle.

L’himne Tinc la certesa va ser entonat per tota la congregació, acompanyats al piano per Elisabet Haro, al violí per Ester Sanmartín i a la flauta travessera per Lois Garcia. Finalitzant, el President del CEC, Benjamí Planes, va llegir una doxologia bíblica.

CEC – 05/11/09

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats