ADHESIONS A L’ACTE

El culte de dissabte convocava un bon nombre de germans i germanes de les esglésies evangèliques de la ciutat de Sabadell. A més, hi van ser presents altres convidats especials que no van voler deixar passar l’oportunitat d’acompanyar el Consell Evangèlic de Catalunya en aquesta data.

La llista de convidats era encapçalada pel Vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, qui per segon any assistia a aquesta celebració. En representació de l’Ajuntament de Sabadell, hi va assistir el seu alcalde, Manuel Bustos. En finalitzat el culte, tots dos van ser entrevistats en directe, aprofitant l’oportunitat per manifestar la seva satisfacció per l’exercici de respecte a la pluralitat religiosa que suposava la retransmissió per la televisió pública d’un acte d’aquestes característiques.

Molts altres convidats també van voler acompanyar el CEC: la Directora General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Montserrat Coll; la diputada al Parlament per Convergència i Unió, Glòria Renom; Josep Maria Sala i Jordi López Camps, del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Entre els assistents, comptarem amb membres d’altres tradicions religioses: el Dr. Antoni Matabosch, representant de l’Església Catòlica i membre del Grup de Treball Estable de Religions; i el Pare Martí, de l’Església Ortodoxa (Patriarcat de Sèrbia).

Representant les esglésies evangèliques, vam poder comptar amb la presència d’un bon nombre de pastors, ancians i responsables de les comunitats catalanes, encapçalats pel President de la FEREDE, Daniel Rodríguez, i els membres del Plenari i del Secretariat del CEC.

Nombroses van ser les mostres d’adhesió rebudes de persones que, per diversos motius, no van poder ser presents al culte. Entre elles, les del President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, i els diputats al Parlament de Catalunya Lídia Santos (Partit dels Socialistes de Catalunya), Laura Massana (Iniciativa per Catalunya – Verds) i Miquel Àngel Estradé (Esquerra Republicana de Catalunya).

També la Comunitat Israelita de Barcelona va adreçar una afectuosa carta disculpant la seva absència.

CEC – 05/11/09

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats