140 ANYS DE L’ESGLÉSIA EVANGÈLICA DE GRÀCIA

 

L’Església Evangèlica de Gràcia, al carrer Terol 22 de Barcelona, celebra properament el seu 140 aniversari. S’han previst diverses activitats especials per a commemorar aquesta data:

EXPOSICIÓ amb la recopilació de fotografies d’aquest període de temps, que restarà oberta al públic del 19 al 31 d’octubre, de 10 a 13.30 i de 16.30 a 20 hores.

 

 

CULTE D’ACCIÓ DE GRÀCIES el 18 d’octubre, a les 11 del matí. En finalitzar, els membres de l’església compartiran un dinar de germanor.

TROBADA DE DONES, amb la participació musical de Francesca Patiño i la reflexió bíblica de Ruth Giordano, el 20 d’octubre, a les 11 del matí.

PRESENTACIÓ especial al barri i a les autoritats, el 24 d’octubre a les 19 hores.

TERTÚLIA organitzada pel Taller d’Història de Gràcia, a la fundació privada de la festa major (Igualada 10), el dijous 19 de novembre, a les 20 hores.

 

Totes les activitats –excepte la tertúlia- tindran lloc al local de l’església.

 

UNA MICA D’HISTÒRIA

L’any 1868, un missioner anglès, George Lawrence, que recorria Espanya venent Bíblies i evangelitzant, arribà a Barcelona amb el propòsit d’anunciar l’evangeli en aquesta ciutat. En veure la situació de necessitat existent, es va proposar obrir una escola, a preus assequibles per a la precària economia del moment. Si bé aquesta activitat va començar en el seu domicili, al carrer de Sant Joan del barri de Gràcia, aviat va haver de llogar uns amplis locals al carrer de Fernandina 47, i poc després, al carrer de Sant Gabriel 9.

Va ser el 1927 que es va inaugurar el local del carrer Terol, després de rebre el terreny per a la construcció de l’església de la donació d’una germana, el 1925. Des de llavors, i fins al moment present, el local ha estat obert, a excepció del període de postguerra, del 1939 al 1945, en que va ser clausurat.

 

CEC – 01/10/09

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats