UZBEKISTAN. CREIENTS EMPRESONATS

 

Uzbekistan, una de les antigues repúbliques soviètiques, és notícia per la seva incorporació a la llista de països on el cristianisme és durament perseguit.

Amb una població de 25 milions de persones, ostenta el títol de país més poblat de l’Àsia Central. La presència de diversos grups ètnics és una altra de les característiques de un país que promou la religió com un element cohesionant. La majoria musulmana sunita (88%), junt amb l’església ortodoxa oriental (9%) constitueixen les dues úniques tradicions religioses autoritzades al país, mentre que altres grups religiosos minoritaris són perseguits amb més o menys violència.

El 23 d’agost, 7 membres de l’Església Protestant Donam van ser arrestats i la literatura cristiana que tenien, confiscada, quan més de 20 oficials de policia va irrompre durant la celebració d’un culte a Tashkent (Uzbekistan).

Els membres de la policia van informar que el servei religiós no estava autoritzat i, malgrat que tres dels membres van ser alliberats el mateix dia, altres quatre –entre ells, el pastor de l’església- van ser sentenciats a 15 dies de presó. Els càrrecs contra ells van ser la violació dels procediments per a organitzar trobades guiades. El jutge, a més, va ordenar la destrucció del material confiscat.

Aquesta és la darrera d’una llarga llista d’accions contra les comunitats religioses minoritàries del país.

Font: Persecution.com

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats