VI TROBADA DE REPRESENTANTS DE RELIGIONS A CATALUNYA

 

Els dimecres 10 i 17 de juny s’ha celebrat la VI Trobada de Representants de Religions, organitzada pel Consell Interreligiós amb el tema central “Les religions i la crisi”.

En la sessió del dia 10, Joan Majó, ex ministre d’Indústria i Energia i autor del llibre “No m’ho crec” va dictar una conferència sobre l’origen i les conseqüències de la crisi. També hi va participar Toni Codina, director general de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Cinc van ser les conclusions d’aquesta jornada:

  • Que la crisi en la qual ens trobem submergits és un fenomen complex i preocupant.
  • Que paral·lelament a la crisi econòmica hi ha una crisi més profunda i més difícil d’incidir i que prové de la conscienciació de la persona i sobre el món.
  • Que una solució només econòmica de la crisi no pot resoldre l’arrel del problema.
  • Que vivim en un sistema que sembla haver oblidat els principis espirituals i va cercant l’adquisició de poder que afecta especialment els sectors més febles de la societat.
  • Que en els Texts Sagrats de les religions trobem unes propostes d’actuació integradores, espirituals, que responen a les necessitats personals i col·lectives de la societat.

 

A la llum d’aquesta reflexió inicial, el dia 17 els assistents es van distribuir en grups de treball per concloure quines eren les aportacions que les religions podien fer per a resoldre l’estat de crisi de la societat. Els grups van expressar que la pau i l’amor són elements comuns a totes les religions i, sens dubte, valors necessaris en la nostra societat. Per tant, des de les religions es constata que la cura de la crisi ha de ser a través de l’espiritualitat.

 

El Consell Interreligiós està format pel Grup de Treball Estable de Religions (format per l’Arquebisbat de Barcelona, el Consell Evangèlic de Catalunya, el Consell Islàmic Cultural de Catalunya, la Comunitat Israelita de Barcelona, l’Església Ortodoxa Espanyola del Patriarca de Sèrvia) que convida, un mínim d’un cop l’any, a la Comunitat Budista Sakya Tashi Ling com a Secretaris de la Federació Budista d’Espanya, l’Associació Taoista de Catalunya, la Comunitat Baha’i de Catalunya i el Consell Religiós Sij de Catalunya. Enguany també han estat convidats l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies (Església Mormona).

 

 

CEC – 25/06/09 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats