CUBA. PASTORS EMPRESONATS

 

“Perillositat social pre-delictiva”. Aquesta és l’acusació que les autoritats cubanes han formulat contra una trentena de pastors evangèlics que han estat arrestats i amenaçats amb penes de presó per la seva acció evangelística a l’illa.

Obtenir dades sobre la República de Cuba és una tasca no exempta de dificultats, per les limitacions d’accés a la informació imposades pel govern del país. Tot i així, estadístiques no oficials de l’any 2008 indiquen que en aquesta illa subtropical de 110.000 km2 i amb una població d’uns 11 milions d’habitants, conviuen gran nombre de religions i tradicions.

En un país dominat pel sincretisme on l’Església Catòlica encara és majoritària i tolerada, l’important creixement de la Comunitat Protestant (actualment representa un 10% de la població) ha provocat una reacció contundent del govern en un intent de limitar el moviment dels líders de les esglésies i l’afluència de fidels a les activitats eclesials.

Davant la impossibilitat d’obrir nous centres de culte, a més del miler d’esglésies evangèliques existents abans del 1959 –que mantenen les seves activitats regulars tot i certes limitacions-, han sorgit entre 12 i 14 mil esglésies a la llar; grups cel·lulars que mobilitzen setmanalment prop de mig milió de creients.

Situacions com la viscuda pels pastors abans mencionats no són sinó un episodi més en la llarga llista de dificultats viscudes pels cristians evangèlics en aquest país: amenaces de presó, empresonaments indefinits, espoli de propietats, pèrdua de feina, etc.

Font: Cubanet.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats