SENTÈNCIA HISTÒRICA DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA

 

La Comunitat Protestant de Lleida està d’enhorabona després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declarés el passat 13 de maig la nul·litat de certs articles de l’Ordenança Municipal decretada per l’Ajuntament de la ciutat el maig de 2005.

 

Els serveis jurídics del Consell Evangèlic de Catalunya i de la FEREDE havien interposat un recurs contenciós – administratiu contra aquesta ordenança en considerar que alguns aspectes recollits en aquesta normativa eren contraris al dret fonamental de Llibertat Religiosa.

 

La importància d’aquesta sentència del TSJC radica en el precedent que estableix per a altres processos similars oberts contra normatives promogudes per diferents Ajuntaments. No obstant, cal recordar que la sentència pot ser recorreguda en cassació davant el Tribunal Superior.

 

Ens trobem, per tant, davant d’un fet històric que pot afectar positivament la Comunitat Protestant de Lleida, de Catalunya i de tot l’Estat.

 

CEC – 11/06/09

 

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats