BANGLADESH. ATACS INJUSTIFICATS

 

La República Popular de Bangladesh, estat al sud d’Àsia que limita amb l’Índia i el Golf de Bengala, és un dels països on el cristianisme és perseguit. Amb una població que supera els 131 milions d’habitants, ocupa un territori de més de 144.000 quilòmetres quadrats.

La musulmana és la religió majoritària, amb un 83% de la població que se’n declara seguidor, mentre que l’hinduisme és practicat pel 16%. La presència cristiana en aquest país és minoritària, no arribant ni a l’1% dels habitants.

Les situacions de persecució al Cristianisme són habituals i prova d’aquest fet és l’experiència viscuda per dos evangelistes, Edward Biswas i Dolonmoy Tripura.

Prop de quatre mesos després que ser colpejats violentament a mans dels vilatans musulmans del districte Feni per exhibir la pel·lícula “Jesús”, el primer d’ells encara està rebent tractament per les lesions sofertes als malucs.

L’atac es va produir uns 20 minuts d’iniciar-se la projecció; moment en que un grup de prop de 15 persones els va empènyer i colpejar amb força mentre altres 200 contemplaven l’escena impassibles.

Però els atacs no arriben només de la majoria musulmana. A finals del mes de maig, vilatans budistes del sud-est del país van obligar una família cristiana a participar en un ritus de cremació budista d’un familiar. El difunt s’havia convertit al cristianisme dos anys enrere i el seu pastor, junt amb la família, van intentar celebrar un culte d’enterrament cristià. Malgrat totes les gestions realitzades, finalment l’enterrament es va celebrar seguint els costums budistes.

Font: Compass Direct News.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats