“7 VEUS, UN CAMÍ PER LA PAU”

 

 

Dissabte passat se celebrava a Badalona el VI Fòrum de Diaconia Catalana amb el títol genèric d’Eradicar la pobresa, construir la pau. El programa de la jornada va incloure la presentació de la Campanya del Mil·lenni i una reflexió sobre el tema de la pau. La informació més detallada de la jornada es podrà consultar en l’edició express del butlletí DIAKONOS que s’enviarà en breu.

Una de les activitats organitzades al llarg de la jornada va ser la presentació de l’exposició “7 veus, 1 camí per la pau”. Esther Bonet, de l’Oficina Tècnica del CEC, va ser la responsable de presentar aquest muntatge pedagògic divulgatiu de la vida i el pensament de set personatges de tradició protestant, reconeguts mundialment, que destaquen pel seu compromís en favor de la pau.

Els personatges inclosos a la mostra són:

  • Emily Greene (1867 – 1961). Activista en favor de la igualtat entre homes i dones. Premi Nobel de la Pau 1946.
  • Albert Schweitzer (1875 – 1965). Teòleg, metge i missioner. Premi Nobel de la Pau 1952.
  • Dietrich Bonhoeffer (1906 – 1945). Teòleg i pastor, resistent contra el nazisme.
  • Elizabeth Eidenbenz (1913 – ). Infermera, fundadora de la maternitat d’Elna.
  • Jimmy Carter (1924 – ). President del Centre Carter. Premi Nobel de la Pau 2002.
  • Martin Luther King (1929 – 1968). Pastor, pacifista i defensor dels Drets Humans i Civils. Premi Nobel de la Pau 1964.
  • Desmond Tutu (1931 – ). Bisbe anglicà i lluitador contra l’Apartheid. Premi Nobel de la Pau 1984.

 

Plantejada com a exposició itinerant, es pot presentar en espais ben diversos i en el context d’activitats variades. Consta de 8 plafons explicatius i diversos senyals de tràfic modificats en al·lusió al tema de la pau, amb un darrer espai on el visitant podrà compartir desitjos i opinions després de la visita.

La mostra ha estat realitzada pel Consell Evangèlic de Catalunya amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, de la Generalitat de Catalunya. En aquests propers dies, les persones interessades en visitar-la o en sol·licitar-ne la cessió cal que s’adrecin al Departament de Cultura del CEC (cultura@consellevangelic.cat o 93.424.10.20).
 

 

CEC – 11/06/09

Fotos: CEC – Jordi Torrents

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats