XINA. ACUSACIONS SENSE PROVES

 

La Xina és, sens dubte, un país singular. Amb una població que supera els 1.330 milions d’habitants, nombrosos grups ètnics i centenars de llengües i dialectes, aquest país afronta una revolució cultural i social, les conseqüències de la qual afecten la totalitat del planeta.

Malauradament, aquest país ocupa un dels primers llocs en la llista del mapa mundial de la persecució al cristianisme. Oficialment atea i tradicionalment multireligiosa, la presència del cristianisme en aquest país és minoritària i, en bona part, controlada pel govern comunista.

Són nombrosos els testimonis de les situacions de dificultat viscudes pels cristians en aquest país. Serveixi com a exemple la història del pastor Lou Yuangi, líder de l’Església Evangèlica de Qingshuihe, qui va ser empresonat al maig de 2008 sota l’acusació d’incitar el separatisme.

Tot i la manca de proves, reconeguda pel jutge del cas en una sentència el març de 2009, el seu alliberament no es va produir fins el passat dia 24, gràcies a les nombroses gestions realitzades. Aquestes gestions es van incrementar en saber que el pastor Yuangi patia Hepatitis B, un procés que es va agreujar per les condicions de vida de la presó i els maltractaments rebuts en els darrers mesos.

En aquests moments es troba a casa seva rebent atenció mèdica i a l’espera d’un nou judici.

Font: La Veu dels Màrtirs.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats