PRESENTEM L’EXPOSICIÓ “7 VEUS, 1 CAMÍ PER LA PAU”

 

L’exposició “7 veus, 1 camí per la pau” és un muntatge pedagògic divulgatiu de la vida i el pensament de set personatges de tradició protestant, reconeguts mundialment, que destaquen pel seu compromís en favor de la pau.

Els personatges presentats són:

  • Emily Greene (1867 – 1961). Activista en favor de la igualtat entre homes i dones. Premi Nobel de la Pau 1946.
  • Albert Schweitzer (1875 – 1965). Teòleg, metge i missioner. Premi Nobel de la Pau 1952.
  • Dietrich Bonhoeffer (1906 – 1945). Teòleg i pastor, resistent contra el nazisme.
  • Elizabeth Eidenbenz (1913 – ). Infermera, fundadora de la maternitat d’Elna.
  • Jimmy Carter (1924 – ). President del Centre Carter. Premi Nobel de la Pau 2002.
  • Martin Luther King (1929 – 1968). Pastor, pacifista i defensor dels Drets Humans i Civils. Premi Nobel de la Pau 1964.
  • Desmond Tutu (1931 – ). Bisbe anglicà i lluitador contra l’Apartheid. Premi Nobel de la Pau 1984.

 

El Consell Evangèlic de Catalunya ha impulsat aquest projecte, en col·laboració amb l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya.

 

Plantejada com a exposició itinerant, es pot presentar en espais ben diversos: escoles, centres cívics, associacions, esglésies, etc. La seva utilització i cessió cal sol·licitar-la al CEC adreçant un correu electrònic a cultura@consellevangelic.cat o bé per telèfon al 93 424 10 20.

 

La presentació de la mostra es farà en el decurs del VI FORUM SOCIAL de Diaconia Catalana, que se celebrarà el proper 6 de juny, a 2/4 d’onze del matí, a l’Església Evangèlica Baptista “Nova Salem” de Badalona.

 

CEC – 28/05/09

 

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats