ENTREVISTA AMB EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT

El 21 de maig de 1998 se signava a la Sala Joan Miró del Palau de la Generalitat el primer conveni de cooperació entre els representants del Govern de Catalunya i els representants del Consell Evangèlic de Catalunya. Es concretava així el ferm propòsit d’ambdues institucions d’establir un diàleg permanent, en un marc d’estabilitat, respecte i reconeixement mutu.

Ja han passat més de 10 anys des d’aquell moment i moltes coses han canviat en el si de la Comunitat Protestant: el nombre de llocs de culte s’ha incrementat en més d’un 60%, el fenomen de la immigració és una realitat, la presència d’agents pastorals a les presons s’ha normalitzat, s’obren noves possibilitats als hospitals, la tasca social protestant és valorada i reconeguda… D’altra banda, la societat catalana també ha experimentat una profunda transformació en aquests anys, de la qual el protestantisme també n’és partícip.

Per tot això, ja al 2008 es va considerar necessari plantejar una revisió del text signat, de manera que aquest s’adaptés a la nova realitat de la societat civil catalana, vehiculant-ne la presència protestant.

La situació política i altres condicionants van fer endarrerir uns mesos aquesta iniciativa i pels volts del mes de març se sol·licitava una entrevista amb el President de la Generalitat, a fi de plantejar aquesta i altres qüestions.

Divendres 17 d’abril, el President de la Generalitat de Catalunya, Molt Honorable Sr. José Montilla, rebia el Consell Evangèlic de Catalunya, representat pel seu Secretari General, Guillem Correa.

La trobada, qualificada d’entrevista personal, es va desenvolupar en un ambient presidit per la cordialitat. Al llarg d’una hora i mitja, es van repassar cadascun dels punts recollits en el document de bases preparat pel Consell Evangèlic de Catalunya i remès a l’oficina del President prèviament a l’encontre.

D’altra banda, el President es va mostrar molt interessat en conèixer més de la presència de la Comunitat Protestant a Catalunya, les seves creences i pràctiques. En aquests context se li va estendre una invitació personal per a assistir al Culte de Celebració del Dia de la Reforma, l’octubre de 2009.

La trobada va cloure amb el compromís del President Montilla d’estudiar el document presentat i aprofundir en els aspectes que recull.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats