GUIA PER LA PLURALITAT RELIGIOSA ALS CENTRES PENITENCIARIS

 Recentment el Consell Evangèlic de Catalunya (CEC) ha estat consultat per la Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR) que ha sol·licitat la seva participació en l’elaboració d’una Guia per la Pluralitat Religiosa als Centres Penitenciaris.

 

En concret, el CEC va ser preguntat en relació a qüestions com: Què són les esglésies evangèliques? o quines són les pràctiques religioses habituals en el sí de les comunitats protestants catalanes?

 

D’aquesta manera, la DGAR vol dotar els funcionaris de presons d’una eina d’ús intern que els ajudi a la comprensió i gestió de les activitats d’atenció religiosa que es realitzen en els Centres.

 

Val a dir que actualment tots els Centres Penitenciaris catalans disposen d’un equip d’Agents Pastorals, coordinat pel Ministeri Evangèlic a Presons, que setmanalment atén espiritualment els interns que ho sol·liciten; una actuació que, en ocasions, es veu limitada per diversos obstacles administratius. Per tant, l’elaboració d’aquesta guia es considera un pas endavant en la normalització i respecte a la presència religiosa als Centres Penitenciaris.

 

CEC – 16/04/09

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats