PROJECTES DE CULTURA

ESGLÉSIA EVANGÈLICA BAPTISTA BONA NOVA

- Edició llibre commemoratiu 125è aniversari -

Un aniversari sempre és motiu de celebració i, sovint, de nostàlgia. Quan parlem dels 125 anys d’una comunitat, al darrera hi ha centenars de persones que hi han format part i milers d’històries, records i anècdotes.

Compartir aquestes vivències ha estat un dels propòsits de l’Església Evangèlica Baptista Bona Nova en el marc de la celebració del seu 125è aniversari.

 

En què consisteix el vostre projecte?

El passat mes de novembre, l’Església Evangèlica Baptista Bona Nova va celebrar el seu 125è aniversari (1883-2008), amb un conjunt d’activitats que van posar de manifest el goig per arribar a aquesta fita i l’agraïment a Déu per la seva fidelitat.

 

Per accedir a la convocatòria de Cultura del CEC, el nostre projecte es va concretar en l’edició del llibre commemoratiu que recull, de forma breu, la història de la comunitat des dels seus inicis fins als nostres dies.

 

Com va néixer aquesta iniciativa?

Una Comissió Organitzadora, sota la direcció de la pastora Mª Dolors Taengua, va estar preparant els diversos actes de commemoració. La iniciativa de l’edició del llibre commemoratiu del 125è aniversari va ser tinguda en compte des d’un primer moment. Estimar i valorar la pròpia història no només ens parla de temps passats sinó que contribueix a entendre i configurar el present. En aquest sentit, la Comissió va recuperar el llibre “El Testimoniatge continua” del pastor emèrit de la comunitat, Pere Bonet Such, text que relata la trajectòria centenària de l’Església Evangèlica Baptista Bona Nova.

 

Quin destacaries com el principal objectiu a assolir?

L’objectiu proposat es concreta en dos eixos. Per una banda, apropar la història de la comunitat a les persones que en formen part, especialment els nou vinguts, i a la Comunitat Protestant a Catalunya, incloent-hi les seves institucions. Per una altra, normalitzar la presència de l’Església al barri i a la ciutat de Barcelona. 

 

Com valoreu els resultats obtinguts?

El conjunt de les celebracions, òbviament, va tenir una bona acollida per part dels integrants de la comunitat i també per part de germans i amics d’altres esglésies que ens van acompanyar.

 

Pel que fa al llibre, element no efímer en contraposició als actes institucionals i de celebració, valorem especialment la seva aportació com a referent perquè relata fets únics i especials d’una comunitat de fe que al llarg de desenes d’anys ha mantingut el testimoniatge de l’Evangeli a la ciutat de Barcelona.

 

CEC – 03/04/09

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats