PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “CARTES DES DE LA BÍBLIA”

 Dimarts al vespre es presentava el llibre “Cartes des de la Bíblia”, escrit per Félix Ortiz i amb il·lustracions de Miriam Velert. L’acte, organitzat pel Departament de Cultura del Consell Evangèlic de Catalunya, va comptar amb la presència d’una setantena de persones, representant diverses esglésies i entitats protestants catalanes.

 

El llibre, editat pel CEC, recull un seguit de cartes que diferents animals bíblics escriuen a l’Anna –la nena protagonista- explicant les seves experiències. Mitjançant aquestes cartes anem recorren les principals escenes de la Bíblia en un text que, a més, proposa motius de reflexió i pregària als nens.

 

Guillem Correa, Secretari General del CEC, va donar la benvinguda als assistents i va explicar breument el propòsit de l’entitat en editar aquest llibre, destacant la voluntat del CEC de realitzar una tasca transversal que ajudi els pares i la família en la seva responsabilitat d’ educar en valors els més petits.

 

Tot seguit va ser Camilo Romero, responsable del disseny del llibre, qui va explicar algunes de les característiques del seu treball en aquesta edició: els elements gràfics utilitzats, els colors, la qualitat del paper… pensades per a un producte que s’adreça, principalment, a nens i nenes de 10-12 anys. Va comparar la tasca del dissenyador amb la que realitza un “traductor” qui transforma el missatge del llibre en elements visuals.

 

Comparar la Bíblia amb un conte de fades va ser el sorprenent punt de partida de la presentació de Félix Ortiz, autor del text. I no és que qüestionés la veracitat del missatge. El que va destacar va ser el valor narratiu del text i la necessitat de recuperar la validesa de les històries escrites fa milers d’anys, però que ens parlen de qüestions plenament actuals.

 

Jesús va ser un gran narrador d’històries; relats que encisaven l’auditori i eren utilitzats com  recurs educatiu. Amb aquest mateix propòsit, l’autor del llibre destacava la seva voluntat d’utilitzar l’humor i un llenguatge senzill per fer més properes als nens les veritats bíbliques. A destacar l’esforç realitzat per tal de mantenir la fidelitat al text bíblic, de manera que “Cartes des de la Bíblia” pugui ser una eina útil per transmetre la Paraula de Déu als nens.

 

En finalitzar l’acte, totes les esglésies i entitats presents van rebre un exemplar del llibre.

 

CEC – 03/04/09

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats