SINGATURA DELS CONVENIS PLURIANUALS AMB LES CONFESSIONS

 

Dijous a la tarda, la Direcció General d’Afers Religiosos organitzava un acte especial amb motiu de la signatura dels convenis plurianuals amb les confessions religoses. La trobada, presidida pel Vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i la Directora General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Montserrat Coll, va comptar amb l’assistència dels representants de les confessions.

 

El Consell Evangèlic de Catalunya hi va ser present, representat pels membres del Plenari i altres convidats especials.

 

Després d’unes paraules de benvinguda i una breu ressenya històrica a càrrec de la Directora General, els representants de les confessions amb acords signats amb la DGAR van ser convidats a adreçar unes paraules als assistents. A més del CEC, hi eren presents les comunitats Bahà’ís, la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes, l’Associació Ágape (vinculada a l’Església Filadèlfia), l’Església Ortodoxa, la Comunitat Israelita de Barcelona, el Consell Islàmic Cultural de Catalunya i la Conferència Episcopal Tarraconense.

 

En nom del CEC, el seu Secretari General, Guillem Correa, va manifestar l’agraïment a la Direcció General pels acords signats, destacant que aquest era un pas més en el procés de normalització religiosa del país. Va recordar la importància de la separació entre església i estat, vella reivindicació de la comunitat protestant, i la necessitat de cercar la igualtat. Una igualtat que es tradueix en el no manteniment de situacions de privilegi i en el treball en favor d’una societat més justa i igualitària.

 

Finalment, el Vicepresident del Govern, va fer un breu parlament en que va reconèixer les aportacions que les religions fan a la construcció del país i va defensar el model de “laicitat positiva a la catalana”, com va anomenar-lo. Aquest model ha estat clau per a crear un espai públic de convivència i per a la visualització de la realitat religiosa.

 

Per cloure, va anunciar la iniciativa d’organitzar a la tardor del 2009 l’exposició “Religió i llengua catalana”.

CEC – 20/02/09

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats