PROJECTES DE CULTURA

ESGLÉSIA EVANGÈLICA (EEC) DE SANTA COLOMA
- Activitats culturals al Centre Obert Moisès -

 

A Santa Coloma de Gramenet existeix un espai, el Centre Obert Moisès, que treballa en favor dels nens en situació de risc o exclusió social. La iniciativa va sorgir de l’Església Evangèlica d’aquella població en un intent de donar resposta a la realitat observada al seu voltant.CEC – 20/02/09

En què consisteix el vostre projecte?

El Centre Obert Moisés és un servei socioeducativo diürn amb caràcter preventiu dirigit especialment a la població infantil de 3 a 12 anys en situació de risc i/o exclusió social de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. El nostre projecte integral d’atenció al menor pretén optimitzar el creixement físic i psíquic de cada menor a través de quatre programes:

  • SANS I CONTENTS: activitats de salut i higiene: berenar, espai de dutxes i atenció pediàtrica 
  •  APRENEM JUNTS: activitats educatives: reforç escolar, jocs i activitats educatives, cursos formatius
  • SOM UNA FAMÍLIA: activitats de col·laboració i creixement familiar: teatre, tallers compartits
  • TEMPS DE DIVERSIÓ: activitats lúdiques educatives: jocs, colònies i casal d’estiu. 

Com va néixer aquesta iniciativa?

El 1999 EL FAR crea una comissió per al disseny del projecte de Centre Obert per a infància en risc social. Des de llavors es manté contacte amb els tècnics de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sta. Coloma de Gramenet i amb els responsables de la Direcció general d’Atenció al Menor de la Generalitat de Catalunya.

L’any 2000, s’acaba el projecte educatiu de centre i vam començar a buscar un local que complís els requisits legals però per aquell temps els preus de lloguer eren massa alts i no podien ser assumits amb els ingressos i recursos disponibles en aquell moment pel FAR. En l’any 2001, l’Ajuntament de Sta. Coloma de Gramenet va signar un conveni de cessió d’una antiga guarderia que duu més de 20 anys tancada però les obres de Rehabilitació i la supressió de barreres arquitectòniques requerien a més d’un alt cost econòmic l’autorització dels veïns. A juliol de 2002, l’Ajuntament de Gramenet ens ofereix part de les instal·lacions del col·legi EL PINS (C/ Pirineus del barri de Santa Rosa) encara que com la burocràcia va lenta fins a setembre del 2003 ens hem de limitar a pintar el local i fer uns quants arranjaments. Al juliol del 2003 se’ns facilita el nou conveni, i vam començar a tramitar la llicència d’obertura. El 5 de gener de 2004 s’inaugura el Centre Obert Moisés.

Quin destacaries com el principal objectiu a assolir?

Optimitzar el creixement físic i psíquic de cada menor de manera integral i integradora a través de quatre programes d’actuació que intervenen en quatre àrees del nen: educació, higiene i salut, activitat lúdica i àrea familiar.

Com valoreu els resultats obtinguts?

Valorem molt positivament els resultats obtinguts. El Centre Obert Moisés és un suport essencial a famílies en situació de risc social en vies a oferir un ambient acollidor i educatiu per als nens alhora que un espai orientatiu i formatiu per a les famílies.

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats