PROJECTES DE CULTURA

ASSEMBLEA DE GERMANS (c.Cantàbria – BCN)
- Dia Imagina -

La nostra societat està vivint una constant transformació en el seu perfil sociològic. Factors econòmics, principalment, han provocat la incorporació d’un nombrós grup de persones procedents d’altres cultures i països. El barri barceloní de La Verneda és un exemple clar d’aquesta realitat: noves llengües, nous costums, nous ritmes musicals…

 

L’Assemblea de Germans del carrer Cantàbria, conscients d’aquesta nova realitat, ha volgut donar un pas endavant i incorporant-se a aquesta transformació del barri aportant els valors i missatge de l’Evangeli. El Dia Imagina és un punt de trobada obert al barri amb activitats per a nens i adults. 

 

En què consisteix el vostre projecte?

Amb el nom de “Dia Imagina”, i sota el lema “La convivència és harmonia”, vam dur a terme tot un seguit d’activitats per treballar el concepte de convivència; un dels valors bàsics per a la bona integració i relació en la nostra societat.

 

Al llarg de tot el dia es van anar alternant actuacions, tallers i jocs buscant la participació de la gent, i amb la música com a pretext.

 

Les activitats de la jornada eren moltes i adreçades a diferents edats i contexts: tallers de hip-hop, construcció d’un instrument musical, llenguatge de signes, teatre, globoflèxia, jocs del món, contacontes, batuka, pintura de cares, titelles… Totes aquestes activitats es van fer al matí i primera hora de la tarda. Per finalitzar el dia, es va organitzar un concert amb diferents intèrprets i estils musicals.

 

La nostra intenció és programar cada any un Dia Imagina amb diferents lemes i propostes.

Com va néixer aquesta iniciativa?

Al llarg de molts anys la nostra església ha realitzat diverses activitats d’acció social i de servei a la comunitat, entre les que destaquen la distribució d’aliments i roba, donacions de sang, i altres de lleure al carrer, centrades en la transmissió de valors, des de la participació a la cavalcada de reis fins a espectacles amb titelles, pallassos, jocs i altres.

 

Malgrat això, darrerament se’ns va fer evident que la incidència en el barri era més aviat limitada i sense gaire ressò. Per això, ja fa uns tres anys, vam constituir-nos en associació sòciocultural amb el nom d’Imagina, i pocs mesos després vam obrir un local, l’Espai Imagina, amb la intenció d’oferir diversos serveis, fent alhora més visible la nostra presència.

 

El Dia Imagina té la intenció d’institucionalitzar-se en el barri com a cita pels veïns a manera de jornada lúdica de qualitat.

 

Quin destacaries com el principal objectiu a assolir?

Per mitjà de la participació i el joc, reflexionar com a comunitat de veïnatge sobre un valor social concret des d’una perspectiva cristiana, donant-nos a conèixer com a entitat.

 

Com valoreu els resultats obtinguts?

Malgrat que, a causa de la pluja, es va haver de suspendre part del programa, el veïnat estava al cas i encuriosit, i es presentava a les hores de les activitats que més els interessava, especialment pel concert programat a la tarda.

 

CEC – 06/02/09

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats