PROJECTES DE CULTURA

SEMILLA DE TRIGO
- Fira egípcia -

Treballar amb nens és un gran repte; i fer-ho des de l’educació en valors, una gran responsabilitat. La Semilla de Trigo porta molts anys realitzant activitats especials per a nens en les quals, mitjançant el joc i els tallers, presenta valors bíblics.

 

La proposta d’aquest any ens fa viatjar a món de l’antic Egipte on, tot jugant, el nen pot descobrir el respecte a la diversitat com un factor indispensable per a la convivència.

 

En què consisteix el vostre projecte?

L’activitat és la Fira Egípcia. Es tracta d’un recorregut temàtic que convida a participar i aprendre als nens, nenes i adults en base a diferents trets característics del tema en qüestió. Mitjançant jocs, informació escrita i visual, proves a superar i tallers, els infants s’endinsen en el context i les característiques més importants de la temàtica. A més dels aspectes culturals i lúdics, tenim en compte els valors ètics i morals que la fira ens dóna l’ocasió de presentar, en forma de reflexió, als nens.

 

S’hi dedica un espai específic per a cadascun dels trets característics de la cultura antiga egípcia: ubicació geogràfica, faraons, piràmides, les mòmies, els jeroglífics… Junt amb això es fa èmfasi en el concepte de respecte a les diferències culturals, malgrat la diversitat ètnica o religiosa, tot i que el missatge final i els materials que regalem lliguen el tema amb el missatge de l’Evangeli.

 

Com va néixer aquesta iniciativa?

Per l’observació de l’atractiu d’aquesta mena d’activitats per part dels nens i nenes, i la bona valoració de pares i ajuntaments envers la seva presentació i metodologia.

 

Quin destacaries com el principal objectiu a assolir?

Contactar amb nous nens i famílies mitjançant una proposta ben atractiva, educadora i que ens permet donar testimoni de manera molt efectiva a l’entorn.

 

Com valoreu els resultats obtinguts?

El grau de participació dels assistents a l’activitat, que va ser alt en comparació a altres edicions. Van ser 436 participants, dels quals 313 eren menors i 123, adults que els acompanyaven. Avaluem la participació com molt satisfactòria.

 

També destaquem el grau de satisfacció sobre la mateixa. L’avaluem tenint en compte les enquestes de valoració dels participants. Dels 436 participants, 43 van suggerir alguna millora, 97 no van contestar a la pregunta i 296 van respondre que no millorarien res. Per tant, tenim un alt percentatge de valoració molt positiva, proper al 68%. Destaca un percentatge significatiu de persones que no responen a aquest punt qualitatiu (22%). Només un 10% aporten suggeriments de millora o de quelcom que no els ha agradat.

 

CEC – 06/02/09

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats