ARMAND URRÚTIA

 

Armand Urrútia

Armand Urrútia

És evangèlic de quarta generació i membre de l’Església Evangèlica del carrer Terol de Barcelona des de l’any 1948.

Es llicencià en Medicina i Cirurgia i treballà en el servei d’urgències de l’Hospital Clínic i en els serveis nocturns de l’Hospital de les Colònies Estrangeres.

 

 

En temps d’estudiant col·laborà en la fundació de la Unió Mèdica Evangèlica i en fou Secretari i després President. Actualment n’és President Honorari. També organitzà les trobades de l’Associació Mèdica Internacional a Barcelona.

 

Fou cirurgià al servei del Grup Protector de la Infermeria Evangèlica, i Vicepresident del seu Patronat. Participà en les negociacions de la recuperació de l’Hospital Evangèlic. El 1971 en va ser nomenat Director Mèdic i dos anys més tard, Director de tot l’hospital. Exercí de cirurgià tant de la Mutualitat Evangèlica com d’altres entitats i de malalts particulars.

 

El 1998 es jubilà i va passar a tenir més responsabilitats a la seva església, d’on actualment n’és Ancià. Membre de la Junta de la Coordinadora d’Assemblees de Germans de Catalunya, n’és Tresorer i integrant Grup de Conselleria Pastoral. A més, és membre dels Patronats de l’Hospital Evangèlic i la Mutualitat Evangèlica, i Vicepresident de l’Arxiu Gràfic Documental Evangèlic.

 

CEC – 09/01/09

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats