MEMÒRIA DEL CONGRÉS

Del 10 al 12 de desembre, s’ha celebrat a Barcelona el Congrés europeu interreligiós “Les religions a Europa davant el segle XXI”, organitzat pel Grup de Treball Estable de Religions (GTER) amb motiu de la celebració de La Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans i l’Any Europeu del Diàleg Intercultural. 

La Sala de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona va acollir l’Acte Inaugural, en que van participar el Director General de Relacions amb les Confessions del Ministeri de Justícia, José María Contreras i la Directora General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Montserrat Coll, a més d’altres convidats especials. En nom de la FEREDE, el seu President, Daniel Rodríguez, va adreçar unes paraules als assistents.

 

Bona part de les sessions de treball del congrés es van realitzar a la Sala Gran del Palau de Pedralbes. Al llarg dels tres dies s’abordaren les següents temàtiques: “Religions, convivència i diàleg intercultural a la Mediterrània”, “L’esperit europeu: entre l’evasió i la resistència”, “Reptes i oportunitats: dinàmiques interreligioses”. A destacar la conferència “L’aportació religiosa a l’Europa. Situació, expectatives i reptes de les religions a l’Europa urbana” a càrrec de Jean-Arnold de Clermont, President de la KEK (Conferència de les Esglésies Europees) i expresident de la Federació Protestant de França.

 

En finalitzar el congrés, les tres ciutats amb plataformes interreligioses formades per responsables religiosos, Brussel·les (Plataforme Interconvictionelle Locale de Bruxelles), Marsella (Marseille Espérance) i Barcelona (Grup de Treball Estable de Religios), van signar una declaració conjunta amb la idea de formar la Plataforma Europea de Ciutats en el Diàleg Interreligiós. La signatura es va fer a la seu del Parlament de Catalunya en el decurs de l’Acte de Cloenda del congrés; una sessió presidida pel Molt Honorable Senyor Ernest Benach. Guillem Correa, Secretari General del CEC, va ser el responsable de la signatura, en representació del GTER. Finalment, es va procedir a la lectura de la Declaració del Congrés.

 

CEC – 19/12/08

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats