I TROBADA DE VOLUNTARIS DE LA PASTORAL HOSPITALÀRIA PROTESTANT

 

El dia 8 de novembre es va celebrar a Castelldefels la 1a Trobada de Voluntariat Hospitalari, organitzada pel Departament de Pastoral Hospitalària Protestant del CEC. L’esdeveniment es va caracteritzar pel bon esperit i el compromís de treball.

 

En total es van aplegar una vintena de persones; alguns d’ells, voluntaris que estan desenvolupant tasques en aquest àmbit, i altres que tenen el desig de col·laborar en el voluntariat social als hospitals de Catalunya.

 

La jornada va començar amb la benvinguda i una reflexió bíblica a càrrec de Carles Moya, coordinador d’aquest Departament, entorn al text de Proverbis 24.30-34, on el savi ens convida a mesurar les nostres forces, capacitats i recursos alhora d’embarcar-nos en un projecte. Va indicar que tot i desenvolupar-se tasques a diferents hospitals, es tracta d’un projecte incipient i aquesta primera trobada suposa posar en comú noves il·lusions i objectius que s’han d’assolir.

 

El temps de lloança i la pregària va cloure aquesta primera part de la jornada i va donar pas a un temps de germanor.

 

Tot seguit es va presentar la “Guia per al respecte de la pluralitat religiosa en l’àmbit hospitalari”; una eina que ha d’ajudar els voluntaris a adequar l’activitat d’atenció religiosa i de voluntariat social en el marc que correspon a cadascuna.

 

Josep Lluís Suárez, pastor a Barcelona i membre del Secretariat del CEC, va explicar el projecte de recopilació de contes de caràcter universal com a eina per a fer servir als Hospitals.

 

En acabar, diferents col·laboradors de la PHP van explicar les seves experiències, emmarcades, principalment, en l’acompanyament a pacients segons demanda de l’hospital. Els encarregats de compartir van ser Antoni Solano, per l’Hospital Joan XXIII de Tarragona; el pastor Eduard Rodríguez, de l’Hospital Comarcal de Blanes; i Josep Maria Sánchez Leyva i Carles Moya, els quals van explicar els projectes d’Amposta i Barcelona, respectivament.

 

Com en altres ocasions, la foto de família és un bon resum de l’esperit que va presidir aquesta primera jornada que, de ben segur, tindrà continuïtat en el futur.

 

CEC – 05/12/08

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats