CENT ANYS D’ESCOLES EVANGÈLIQUES A RUBÍ

 

L’any 1881 es van fundar l’Església i les escoles protestants a Rubí. Han passat més de 125 anys d’aquella data i, malauradament, la tasca endegada no té continuïtat ja que, amb l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat, l’escola va ser clausurada.

Aquest mes se celebra el centenari de la construcció de l’edifici que, entre 1908 i 1939, va acollir les escoles. Coincidint amb aquesta efemèride, s’ha organitzat un acte de celebració demà dissabte, a les 7 del vespre, al local del carrer Colom 6-8.

 

S’espera l’assistència d’antics alumnes del centre i altres convidats especials, entre ells la Directora General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Montserrat Coll. En el decurs de l’acte hi intervindran la pastora de la comunitat, Nathalie Reverdin; Antonio López, membre de la comunitat i estudiós de l’obra protestant a Rubí; la historiadora Carme Capó i el director de l’IES “La Serreta” de Rubí, Jaume Parras.

 

CEC – 21/11/08

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats