RETRANSMISSIÓ DEL CULTE DE LA REFORMA

 

Per primera vegada, Televisió de Catalunya
retransmet, en directe, un culte evangèlic

 

EN COMMEMORACIÓ DEL DIA DE LA REFORMA


25 d’octubre de 2008. Eren les 11 del matí quan sonaven els primers acords de l’Introito musical que iniciava el Culte del Dia de la Reforma. Després de més de 25 anys de sol·licitar-ho per primera vegada, es feia realitat una vella aspiració de la Comunitat Protestant a casa nostra: la retransmissió d’un culte evangèlic en directe per la televisió autonòmica.

Guillem Correa, Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya -entitat que organitzava l’acte-, va presidir la celebració i donà la benvinguda a tots els assistents, més de dos-cents setanta, que omplien l’Església Baptista Bona Nova de Barcelona.

  

Entre ells, alguns convidats especials representant l’Administració i altres confessions religioses, encapçalats pel Vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, qui amb la seva presència va voler refermar el compromís de la Generalitat en la defensa i el respecte a la pluralitat religiosa

  

Les lectures bíbliques, a càrrec de Daniel Giralt-Miracle, Mònica Figueredo i Sara Martínez, les lloances -amb la participació del Grup de Lloança de la UEBC- i la pregària que va elevar Gerard Urrutia, van conformar un primer temps d’adoració i gratitud.

  

A destacar la participació del Cor Gospel.cat que, amb els seus càntics, va posar una nota de color, incloent una versió gospel de l’himne “Déu és l’auxili, un ferm castell”.

  

Una breu referència a la significació de l’acte, destacant alguns aspectes del moviment de Reforma de l’Església del segle XVI, i el cant congregacional, dirigit per Isabel M. Planes, van ser el preludi del missatge, que va reflexionar entorn els tres eixos de la Reforma. Pau Simarro parlà de “Només l’Escriptura” com a font de revelació del missatge diví. Jaume Torrado va recordar que “Només la fe” és el camí per a la Salvació. Finalment, Rut Giordano abordà el darrer aspecte; “Només la Gràcia” de Déu fa possible que l’home pugui apropar-se a Ell.

  

L’himne de Martí Luter, inspirat en el Salm 46, “Déu és l’auxili” va ser entonat, aquesta vegada per tota la congregació, acompanyats a l’orgue i al piano per Ambròs Monsó i David Andreu.

  

Finalitzant, el President del CEC, Benjamí Planes, va llegir la doxologia.

 

Així acabava un culte que havia comportat moltes hores de treball i preparació, tant a nivell tècnic com de coordinació i que va ser possible gràcies a la participació d’un bon grup de germans i germanes de diferents comunitats.

 

25 d’octubre de 2008. Les llars catalanes van poder conèixer de primera mà un culte evangèlic i apropar-se al sentir de les comunitats nascudes de la Reforma del segle XVI. Sens dubte, un dia històric pel protestantisme català.

CEC – 30/10/08

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats