ADHESIONS A L’ACTE

 

El culte de dissabte al matí convocava un nombrós grup de germans i germanes, de diferents esglésies catalanes. A més, hi eren presents altres convidats especials que no van voler deixar passar l’oportunitat d’acompanyar el Consell Evangèlic de Catalunya en un dia tan assenyalat.

 

Encapçalava la llista, el Vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, qui des de feia temps havia manifestat el seu desig de ser present en un culte evangèlic. A més, de la significació política de la seva presència, cal destacar les paraules de felicitació i agraïment expressades als representants del CEC.

 

Acompanyant el Vicepresident, va assistir la Directora General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Montserrat Coll. Són nombroses les ocasions en que la Directora ha estat present en activitats organitzades per la Comunitat Protestant, confirmant així el compromís de la Direcció General en favor de la pluraltiat religiosa.

 

Representant l’Ajuntament de Barcelona, hi fou present el Comissionat per a Relacions Institucionals, Roger Pallerols, amb qui el CEC manté contactes regulars que ajudin a afavorir la igualtat en el tracte i la normalització del fet religiós a la ciutat.

 

Josep M. Sala, del Partit dels Socialistes de Catalunya, i Glòria Renom, membre de la ponència de la nova llei de locals de culte (CiU), completaven la llista de convidats representant el món de la política. Per part de l’Església Catòlica, hi va assistir el Dr. Antoni Matabosch, membre del Grup de Treball Estable de Religions (GTER).

 

Nombroses van ser també les mostres d’adhesió de persones que, per diversos motius, no van poder assistir. Entre elles, alguns dels membres del GTER: el seu Secretari Executiu, Joan Hernández, Jorge Burdman, de la Comunitat Israelita de Barcelona i Joan Garcia, Vicari General de l’Església Ortodoxa (Patriarcat de Sèrbia).

 

El President de la Generalitat, José Montilla, va adreçar una carta excusant la seva presència i “agraint molt sincerament la invitació a participar”. En els mateixos termes s’expresava el President del Parlament, Ernest Benach, qui tampoc va poder ser present per compromisos anteriors.

 

A destacar l’afectuosa carta de l’Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, qui expressa estar “segur que aquesta retransmissió suposarà un pas més per reforçar el respecte a la diversitat religiosa que tots desitgem per a Barcelona i per a tot Catalunya”. En aquest mateix sentit s’expressava la diputada al Parlament, Lídia Santos, subratllant el seu desig que “l’acte i la seva transmissió signifiquin un inici de canvi en el reconeixement i la normalització de la pluralitat religiosa del nostre país”.

 

Consol Prados (PSC), Miquel Àngel Estradé (ERC), Lluís Postigo (ICV) i José Domingo (Grup Mixt), tot i la seva absència, van voler mostrar la seva adhesió a l’acte. A l’igual que Ignasi Garcia Clavel, de l’oficina del Síndic de Greuges, Joaquim Mestre, Regidos de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, i l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

 

CEC – 30/10/08

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats