COMPAREIXENÇA AL PARLAMENT

   

Per primera vegada en la història,
el Consell Evangèlic de Catalunya
compareix al Parlament

 

EN RELACIÓ AMB EL PROJECTE DE LLEI DE CENTRES DE CULTE O DE REUNIÓ AMB FINS RELIGIOSOS 

 

Dimecres 15 d’octubre, a la 1 del migdia, el Consell Evangèlic de Catalunya (CEC) es presentava davant la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya en una compareixença sol·licitada amb relació al Projecte de llei de centres de culte o de reunió amb fins religiosos.

  

Per primera vegada en la història, la Comunitat Protestant era convocada pels membres d’una comissió parlamentària per a escoltar la seva veu en relació a un tema que afecta directament les confessions religioses presents a casa nostra. La delegació del CEC va estar encapçalada pel seu Secretari General, Guillem Correa, i per Pau Simarro, com a jurista. A més, els acompanyaven els membres del Plenari i altres convidats especials.

 

A més dels membres de la Comissió, hi eren presents els representants dels grups parlamentaris, els quals van participar activament en el col·loqui posterior a la presentació. La Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat i era present, representada per la seva titular, Montserrat Coll.

 

En primer lloc va prendre la paraula Guillem Correa, qui va introduir el tema fent una breu presentació del marc de referència de la Comunitat Protestant. A més de les dades estadístiques de la realitat evangèlica a Catalunya, va recordar la presència ininterrompuda de les comunitats protestants al país des de 1868. En aquest marc de referència, va destacar la defensa de la separació Església-Estat, així com els esforços en favor de la normalització i neutralitat religiosa que, en el nostre context, necessita d’una discriminació positiva a favor de les minories.

 

En relació a la Llei de llocs de culte, va felicitar el Parlament per al iniciativa i va demanar un esforç en favor d’un ampli consens parlamentari, per tal que aquesta no sigui una llei de govern, sinó de país. Finalment, va proposar la creació d’un grup de treball, en el sí del Parlament, que s’ocupi de la religió i que ajudi a fer pedagogia perquè Catalunya sigui un país modèlic en el tracte que dóna a les religions.

 

En el seu torn, Pau Simarro va fer una anàlisi exhaustiva del text de la llei, presentant propostes d’esmena que ajustin els actuals continguts de la llei a la realitat del nostre país.

 

En el torn de preguntes posterior van participar Ma. Glòria Renom (CiU), Lídia Santos (PSC – CpC), Miquel Àngel Estradé (ERC), M. Ángeles Olano (PPC) i Laura Massana (ICV – EUiA). Tots ells van agrair el treball realitzat i van valorar molt positivament les aportacions presentades.

 

En finalitzar la compareixença, els assistents van manifestar la seva satisfacció per la tasca realitzada i per les aportacions presentades que, de ben segur, ajudaran a enriquir el contingut de la futura Llei. 

 

CEC – 16/10/08

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats