COMUNICAT DE PREMSA

   

Per primera vegada en la història,
el Consell Evangèlic de Catalunya
compareix al Parlament

 

Barcelona (16.10.08). Dimecres 15 d’octubre, a la 1 del migdia, el Consell Evangèlic de Catalunya (CEC) es presentava davant la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya en una compareixença sol·licitada amb relació al Projecte de llei sobre els centres de culte o de reunió amb fins religiosos.

 

Per primera vegada en la història, la Comunitat Protestant era convocada pels membres d’una comissió parlamentària per a escoltar la seva veu en relació a un tema que afecta directament les confessions religioses presents a casa nostra.

 

La delegació del CEC va estar encapçalada pel seu Secretari General, Guillem Correa, i per Pau Simarro, jurista. Van estar acompanyats per representants de la Comunitat Protestant i altres convidats especials.

 

En la seva presentació, van exposar el marc de referència de la Comunitat Protestant a Catalunya, així com la posició davant la nova llei que, en opinió del CEC, hauria de comptar amb un ampli consens parlamentari perquè no fos una llei de govern, sinó de país. En aquest sentit, l’equip jurídic del CEC va presentar propostes d’esmena que ajustin els actuals continguts de la llei a la realitat pròpia del nostre país.

 

Els representants dels grups parlamentaris presents en la compareixença van agrair el treball realitzat pel CEC i van valorar molt positivament les aportacions presentades.

 

La Comunitat Protestant està constituïda per més de 200.000 persones, de les quals entre 70 i 80.000, al voltant del 40%, es reuneixen cada diumenge als més de 450 Llocs de Culte repartits per tot Catalunya. Així, el 75% dels catalans disposen d’una església protestant prop d’on viuen. A mes, és present de manera continuada a Catalunya des de 1868 i compta amb més de 150 institucions pròpies.

 

 

 

Consell Evangèlic de Catalunya

comunicacio@consellevangelic.cat

www.consellevangelic.cat

93.424.10.20

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats