PROPOSTA DE CURSOS DEL CENTRE D’ESTUDIS JOAN VALLÈS

   

Aquest darrer quadrimestre de l’any arriba amb una interessant proposta de cursos del Centre d’Estudis Joan Vallès, adreçada a suplir la necessitat formativa en l’àmbit del voluntariat. Unes formacions que estan incorporades al Pla de Formació del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya.

 

El Centre d’Estudis proveeix una formació de qualitat gràcies a la participació del seu quadre de professors, tots ells experts en cadascuna de les matèries impartides i que compten, a més, amb una dilatada trajectòria en el treball social entre col·lectius de risc.

 

CURS D’ATENCIÓ A PERSONES EN RISC SOCIAL.

Barcelona, 4 i 18 d’octubre.

Discapacitats. Conceptes bàsics. Qualitat de vida. Dependència. El voluntari en la intervenció.

Dones en violència de gènere. Maltractament, tipus i fases. Accions voluntàries d’intervenció.

Drogodependents. Classificació, efectes i funcions de les drogues. Abús i dependència. Canvi de conducta. Relació d’ajuda.

Infància. Atenció a la infància. El desemparament, l’acolliment i la creativitat. La resiliència.

 

CURS DE DIÀLEG I MEDIACIÓ INTERCULTURAL

Barcelona, 8 i 15 de novembre.

La societat globalitzadora.

La mediació. Conceptes i tècniques de mediació.

Coneixement de les altres cultures. Magribins, sub-saharians, asiàtics, llatinoamericans…

La mediació intercultural. Coincidències i diferències. Comunicació i diàleg eficaços.

Habilitats i recursos per a la mediació.

 

Tots dos cursos tenen una durada de 16 hores que s’impartiran en dissabte, de 10 a 14 i de 15.30 a 19.30 hores. L’import de la matrícula és de 50 euros.

 

A més, està previst pel mes de novembre un CURS D’INTERVENCIÓ EN CENTRES PENITENCIARIS DES DEL VOLUNTARIAT, en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat, adreçat a totes aquelles persones que desitgen realitzar tasques de voluntariat dins els Centres Penitenciaris catalans.

 

Creat l’any 1996, aleshores amb el nom d’Escola del Voluntariat Evangèlic, el Centre d’Estudis Joan Vallès està reconegut per la Subdirecció General de Cooperació Social i Voluntariat qui, en finalitzar els cursos, enviarà les certificacions corresponents als alumnes participants.

 

A la plana web del CEC hi podeu consultar tota la informació sobre aquests cursos (http://www.consellevangelic.cat/pdf/cursos_2008_tercer_quadrimestre.pdf).

 

Més informació i matrícules, cejv@consellevangelic.cat o 93.424.10.20.

 

CEC – 19/09/08

 

Noticias relacionadas:

Els comentaris estan tancats